Dé Nederlandse inspiratiepodcast voor vrouwen die avontuurlijker willen leven!

Cart

Press Enter / Return to begin your search.

Ik denk dat ik met een gerust hart kan zeggen dat ik een van de voorlopers binnen Nederland was op het gebied van wandelleggings. Sinds vier jaar draag ik nagenoeg niks anders meer op de trail, zowel wanneer ik dagwandelingen en meerdaagse hikes maak. Onlangs werd ik benaderd door het Zweedse merk Revolution Race en ze vroegen mij één van hun leggings te testen.

Revolution Race zegt het volgende:
We’re the hikers that got sick of bad fit and boring colors. Nature is our playground!

Ik ben dus fan van leggings, maar vind het wel prettig als ze in een neutrale kleur geleverd worden zodat ik er een kleurrijke jas of shirt op kan dragen. Ik bestelde daarom deze legging in de kleur antraciet.

In dit artikel deel ik mijn eerlijk review van hun Summit Tights die ik testte tijdens de 4-daagse trektocht die ik onlangs op de Moselsteig in Duitsland maakte. Ook droeg ik hem in Nederland op een aantal korte wandelingen. Onderaan de review vind je een leuke kortingscode die je zelf kunt gebruiken voor een bestelling bij Revolution Race.

De Summit Tights


Zoals gezegd wandel ik al jaren graag in leggings. Ik begon met sportleggings en ging later over op de speciale hiking leggings. Waarom ik voor leggings kies?

1. Ze zijn comfortabel
2. Ze staan me goed
3. Ze schuren niet

Bij normale outdoorbroeken heb ik vaak dat ze tegen de binnenkant van mijn bovenbenen gaan schuren. Dat heb ik bij leggings niet.

De Summit Tights is een comfortabele legging van zachte stof met versterkte vlakken bij het zitvlak en op de knieën. De twee zakken aan de zijkant zijn ruim waardoor je hier zonder problemen een mobiele telefoon, tissues, een lippenbalsem of andere items die je graag bij je draagt kunt stoppen. Daarnaast zitten er onderaan de pijpen ritsen zodat je hem onderaan wat breder kunt maken.

De pasvorm

De Summit Tights heeft een hoge taille, erg prettig zodat je niet met een ‘open rug’ komt te staan in de kou wanneer je bijvoorbeeld moet bukken om je schoenveter te strikken. Echter heb ik van mijzelf al een relatief slanke taille en merk ik dat er, zelfs met mijn bouw, nog een rolletje over de broek komt. Ik draag een maat M (38) dus mocht je wat meer vet rondom de buik hebben, dan zou ik je adviseren om een iets grotere maat te kopen.

Fijn aan de Summit Tights

Wat ik verder als erg prettig heb ervaren is dat deze legging een lichte waterbestendigheid heeft (2/5) waardoor ik er zonder problemen mee door motregen kon lopen. Hij is comfortabel tussen de 10-20 graden dus in Nederland geschikt voor de meeste seizoenen. In de winter kun je er eventueel nog een thermolegging onder aan trekken voor extra isolatie.

Ervaring met Revolution Race

Het is altijd even afwachten of een ‘nieuw’ outdoormerk voldoet aan de verwachtingen. Nieuw als in: voor mij nieuw. Revolution Race heeft in de volgende opzichten aan mijn verwachtingen voldaan:

– Keuze: veel opties qua modellen en kleuren. Word ik blij van!
– Online ervaring: ze zijn op de site heel eerlijk over zaken als duurzaamheid en slijtvastheid. Wel zo netjes toch?
– Snelheid: het product werd binnen een aantal dagen bezorgd.

Als je de Summit Tights vergelijkt met wandelleggings van andere merken, zou ik zeggen dat de prijs prima in verhouding staat tot de kwaliteit. Geen budget merk en ook geen duur merk, maar precies er tussenin. Deze wandellegging kost € 79,- en dat vind ik een prima prijs voor deze legging.

Kortingscode

In het kader van deze samenwerking mag ik jullie korting bieden op gear van Revolution Race. Met de code ANTONETTE15 kun je online shoppen via de volgende links:

Revolution Race homepage
De Summit Tights

Er gelden echter wel een paar voorwaarden:
– De code is geldig tussen 1 december en 15 december
– Alleen voor bestellingen in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk
– Deze kortingscode is niet geldig voor producten die reeds afgeprijsd zijn en/of in combinatie met andere kortingscodes.

Ik kreeg deze wandellegging aangeboden van Revolution Race om het merk meer naamsbekendheid te geven onder mijn volgers. De bovenstaande mening is slechts die van mijzelf. Ik ontvang géén commissie indien je via de bovenstaande links iets koopt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *