Dé Nederlandse inspiratiepodcast voor vrouwen die avontuurlijker willen leven!

Cart

Press Enter / Return to begin your search.

Inspiratie voor must haves voor avontuurlijke vrouwen

De vraag die mij via mijn diverse kanalen het meest gesteld wordt, is welke outdoor gear ik aanraad. Nu ben ik in de gelukkige omstandigheid dat ik met regelmaat gesponsord wordt door een outdoor merk, maar kan ik het vaak ook niet laten om zelf af en toe iets nieuws te kopen wat ik graag wil uitproberen.

Wil je een complete set goede outdoor gear, dan is dat niet goedkoop. Denk aan schoenen, een regenjas, een rugzak, een tentje, slaapmatje en slaapzak, een outdoorbroek, een goede zonnebril etc. Daarnaast geldt vaak dat goedkoop ook in de outdoor branche vaak duurkoop is. Als je gaat uitproberen of een avontuurlijk leven iets voor jou is, zijn spullen van bijvoorbeeld Decathlon prima, maar vaak weinig duurzaam zowel in gebruik als fabricage. Wil je het wat serieuzere outdoorwerk gaan doen, dan voldoen goedkope spullen vaak minder en blijken ze net wat minder comfort te bieden dan de wat duurdere merken.


‘Waar moet ik nu als eerste in investeren’

Dit krijg ook vaak als vraag. Ik heb hiervoor drie tips, hier komen ze:


Wandelschoenen
Ga je hiken, kies dan voor fatsoenlijke wandelschoenen. Kies een laag of hoog model en laat je, bij voorkeur in een winkel, adviseren over welk type wandelschoen bij jouw voeten en plannen past. Ga je een trektocht in Nederland lopen? Dan heb je over het algemeen echt geen zware bergschoenen nodig. Ga je een meerdaagse hike in Scandinavië maken, kies dan voor hoge en waterdichte wandelschoenen. Hoge wandelschoenen gaan bij mij zo’n 5 jaar mee, lage wandelschoenen zo’n 2 jaar. Op dit moment draag ik qua hoge schoenen de Hanwag Alaska GTX, hiervoor droeg ik de Lowa Lady Light GTX schoenen.

Lees hier mijn tips voor de beste lage wandelschoenen voor dames.


Een goede rugzak
Ik ben van mening dat een goede rugzak onmisbaar is. Ga je korte wandelingen maken dan kun je prima uit de voeten met een eenvoudige rugzak, maar ik merk zelf dat ik zodra ik tochten van 10 kilometer of langer loop, toch behoefte heb aan meer ondersteuning dan alleen de schouderbanden. De afgelopen jaren heb ik echt talloze rugzakken uitgeprobeerd en ik kan inmiddels zeggen dat ik een aardige collectie heb opgebouwd (waarvan ik een deel ook weer aan een goed doel heb geschonken en weggegeven heb aan vriendinnen).

Lees hier mijn tips voor de beste dagrugzakken voor dames.


Een regenjas
Een goede regenjas is eigenlijk de basis van je gear. Nat regenen is al niet leuk, maar helemaal niet als je regenjas na een half uur al begint door te lekken waardoor ook je andere lagen en uiteindelijk je lichaam kletsnat wordt. Ik heb dat zelf onlangs ook nog ervaren (resultaat: schuurplekken op mijn onderrug … het gebeurt de meest ervaren wandelaars dus!) … en bedacht me dat met een natte huid wandelen echt niet heel fijn is.

Lees hier mijn tips voor de beste regenjassen voor dames.


Het is een relatief korte blog deze keer, maar eigenlijk staat alles wat je hierover moet weten op mijn website We12travel. Neem hier ook gerust een kijkje mocht je inspiratie willen voor andere gear. Mijn vriend reviewed af en toe ook wel eens iets trouwens, dus die artikelen staan er ook tussen.Ohja en mocht je online een bestelling doen, dan ontvang ik mogelijk en uiteraard zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie, die mij helpt om de site en podcast in de lucht te houden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *