Dé Nederlandse inspiratiepodcast voor vrouwen die avontuurlijker willen leven!

Cart

Press Enter / Return to begin your search.

Het einde van het jaar nadert. Zojuist heb ik de laatste podcast van 2021 gelanceerd en daarmee is een enerverend jaar ten einde gekomen. Ik neem namelijk even een break van Avontuurlijke Vrouwen, net zoals ik dat afgelopen zomer heb gedaan. Toen was ik ruim een maand lang offline om te genieten van een welverdiende vakantie. Alhoewel ik deze winter niet op een uitgebreide vakantie ga, ga ik me wel in alle rust even terugtrekken.

Een enerverend jaar

2021 Was in alle opzichten een bijzonder jaar. Aan het begin van het jaar verhuisde ik naar mijn eigen huis in het bos en kwam er een einde aan drie jaar samenwonen. Na 1 jaar latten kan ik zeggen dat het goed bevalt en dat dit voor ons de beste optie is op dit moment. Ik spreek bewust over ‘voor ons’ en ‘op dit moment’ omdat ik niet weet wat de toekomst brengt en ik ook niks wil uitsluiten. Misschien dat ik ooit wel weer ga samenwonen. Of misschien ook niet. We zien het wel. Voor nu is dit echter een prima situatie.

Daarnaast was het natuurlijk ook een spannend jaar in werkopzicht. De eerste maanden van het jaar was ik ontzettend aan het worstelen met werk en maakte ik het laatste beetje van mijn buffer op om rond te kunnen komen. Daarnaast leefde ik al een hele tijd in financiële kramp. Dus veel bezig zijn met geld, financiën en genoeg inkomen vergaren. Naarmate het jaar vorderde, ging dit stukken beter. Zo heb ik heel veel hard aan mijn relatie met geld gewerkt. Ik nam afscheid van mijn belemmerende overtuigingen en herprogrammeerde ze. Ik nam risico’s door ‘ja’ te zeggen tegen investeringen waar ik eigenlijk geen geld voor had. Zo huurde ik een plek bij Gold Works in Apeldoorn, niet wetende dat ik me hier als een vis in het water zou gaan voelen en dit me meer zou brengen dan ik ooit had durven dromen.

Na de zomer merkte ik ook daadwerkelijk de veranderingen die ik in gang had gezet. De ‘kramp’ om geld te verdienen verdween en op het moment dat ik alle zorgen achter me liet, kwam ik in een heerlijke flow terecht. Hierdoor leek het werk continue naar mij toe te komen en draaide ik de afgelopen maanden prima omzet. Ik kon hierdoor zelfs plannen maken en weer gaan reizen. Zo deed ik een solo hike over de Moselsteig en ging ik naar Jordanië. Binnenkort vertrek ik met een camper naar Zuid-Europa en in 2022 breng ik een maand in Mexico door.

Voor degenen die mij nog niet zo lang volgen, het leven met het vele reizen is het leven zoals ik dat enkele jaren geleden voor mij zag. Dus reizen, schrijven en heel veel wandelen. Verblijf in het buitenland afwisselen met in Nederland zijn. Het gevoel weer plannen te durven maken doet me enorm goed en ik kijk dan ook met veel plezier en goede moed uit naar de komende maanden.

Reflecteren en vooruitkijken

De laatste weken van het jaar breng ik eigenlijk altijd reflecterend door. Ik minder mijn werk en neem ergens vaak een of twee hele weken vrij. Het afgelopen jaar heb ik ontzettend veel in gang gezet voor de toekomst. Ik krijg bijna wekelijks verzoeken om samen te werken aan projecten maar ik kan niet alles doen. Vooral omdat de afgelopen anderhalf jaar meer niet kon dan wel (op het gebied van reizen en events) heb ik regelmatig ‘nee’ moeten zeggen omdat ik mijn tijd maar een keer kan uitgeven en dan, omdat ik toch ook mijn huur moet betalen enzo, toch ook kies voor iets dat sowieso geld oplevert.

Ik ga de laatste weken van het jaar dan ook besteden aan reflecteren (wat werkte wel en wat niet) en vooruitkijken. Welke ideeën heb ik maar belangrijker nog: welke ga ik uitvoeren. Ik ben soms net een ideeënfabriek en het ene na het andere idee vormt zich in mijn hoofd. Maarja, ik kan niet alles doen. Sterker nog: een van mijn belangrijkste doelstellingen voor 2022 wordt om minder te gaan werken. Niet omdat ik mijn werk niet leuk vind, maar omdat ik ook andere dingen wil gaan doen. Meer wil ontspannen, tijd wil doorbrengen met familie en vrienden en vaker even offline wil gaan. Ik denk dat het na bijna vijf jaar fulltime ondernemen een prima moment is om te gaan ‘minderen’ en bewustere keuzes te gaan maken.

Te Araroa

Mijn grote doel voor 2022 is om Te Araroa te gaan doen in Nieuw-Zeeland. Deze ruim 3.000 kilometer lange hike van noord naar zuid af te leggen te voet en te kijken wat het mij brengt. Ik ga het echter wel op mijn eigen manier doen, hoe en wat deel ik op een later moment met jullie. Nu Nieuw-Zeeland heeft aangekondigd vanaf eind april 2022 weer open te gaan voor toerisme durf ik ook daadwerkelijk stappen te gaan zetten naar deze reis toe. Alles is te volgen op www.nieuwzeelandinfo.nl – mijn website over Nieuw-Zeeland.

Woord van dank

Het laatste dat jullie dit jaar van mij horen, is een woord van dank. Aan:

– Mijn vaste donateurs voor de podcast
– Iedereen die een eenmalige donatie deed
– De vrouwen die mijn e-book kochten
– Alle podcast gasten
– Iedereen die een lieve comment plaatste op Instagram en/of mij privé-berichten stuurde via de IG messages.
– Al mijn opdrachtgevers voor het vertrouwen

Zonder jullie was het leven het afgelopen jaar een stukje minder leuk geweest! Dus duizendmaal dank voor jullie liefde!

Mocht je de podcast een warm hart toedragen of op een andere manier een bijdrage willen doen, bekijk dan hier de mogelijkheden.

Dan rest me nog jullie allemaal een mooi uiteinde te wensen en tot in 2022!

Liefs,
Antonette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *