Dé Nederlandse inspiratiepodcast voor vrouwen die avontuurlijker willen leven!

Cart

Press Enter / Return to begin your search.

Zoals je wellicht al eens voorbij hebt zien komen, ben ik fan van outdoorkleding van Zweedse merken. Niet alleen omdat het er over het algemeen net iets hipper uit ziet dan veel andere merken (aan de looks van Zweedse dames op de trail is vaak echt niks maar dan ook niks aan te merken, eerlijk is eerlijk), maar ook omdat het erg functioneel is. In Zweden weten ze immers hoe belangrijk het is om met regen, wind en andere barre omstandigheden te dealen. Nadat ik uit Zweden kwam afgelopen zomer vond ik een email in mijn inbox van het Zweedse outdoormerk Revolution Race of ik enkele items wilde testen.

Revolution Race zegt het volgende:
We’re the hikers that got sick of bad fit and boring colors. Nature is our playground!

Mocht je mij al langer volgen, dan weet je dat ik enorm pro-kleurrijke outdoorkleding die gemaakt wordt voor het vrouwelijk lichaam ben. En dus stemde ik in met het reviewen van twee producten.

In dit artikel deel ik mijn eerlijk review van hun Silence Proshell Jacket die ik testte tijdens de 4-daagse trektocht die ik onlangs op de Moselsteig in Duitsland maakte. Onderaan de review vind je een leuke kortingscode die je zelf kunt gebruiken voor een bestelling bij Revolution Race.

Revolution Race regenjas

De Silence Proshell Jacket

De Silence Proshell jacket is een wind- en waterdichte jas. Een belangrijke reden voor mij om voor deze jas te kiezen is dat ie voorzien is van ventilatieritsen. Ik miste dit enorm bij mijn voorganger en merkte vooral op iets warmere maar wel regenachtige dagen dat ik al snel ging zweten. De ritsen zijn vanaf twee kanten te openen en relatief lang zodat je zelf kunt bepalen hoe ver je ze open zet.

Daarnaast ben ik erg enthousiast over de ruime zakken waarin je niet alleen bijvoorbeeld je mobiel en een lippenbalsem kwijt kan, maar ook je handen kunt opwarmen op de wat frissere dagen.

Uiteraard moet de jas ook voldoen aan het tegenhouden van regen. Of dat gaat lukken op een trektocht is altijd maar afwachten, maar ‘gelukkig’ begon het aan het einde van mijn eerste wandeldag enorm hard te regenen gedurende de laatste anderhalf uur van mijn hike. En eerlijk is eerlijk: hij heeft alle regen prima tegen gehouden. Zelfs op de schouders waar ik mijn grote backpack droeg (ik liep met bepakking) lekte hij niet, terwijl dit toch een ‘zwak’ punt is bij veel regenjassen, vooral zodra je met zware bepakking loopt.

De pasvorm

Een andere reden dat ik voor deze jas koos, is de pasvorm. Ik wilde graag een iets ruimer model dat ook wat langer is zodat je niet, wanneer je bukt, een ‘open rug’ hebt. En die wat omhoog kan kruipen als je een grote rugzak draagt, zodat dat je een blote rug krijgt. Het was even afwachten want het is soms toch lastig te zien online, maar ook op dit gebied heeft deze jas me niet teleurgesteld.

Let op: op de site staat hoe de jas valt qua model. In dit geval ‘normaal’. Ik had voor de zekerheid een wat ruimere jas besteld, namelijk een M. Meestal draag ik S, maar omdat ik hem ook graag komende winter wil gebruiken met een dikke trui of zelfs een donsjack eronder, ben ik voor een ruimere versie gegaan. In mijn geval is M dus ook echt ruim!

Revolution Race jas

De minpunten van deze jas

Ik kan eigenlijk maar één minpuntje van deze jas bedenken en dat is dat hij een enorme capuchon en kraag heeft. Ik realiseer me terdege dat dit een kwestie van smaak is, maar naar mijn smaak is de capuchon erg groot. Dit merk ik dan vooral omdat ik een grote rugzak op heb, waardoor de capuchon al snel omhoog kruipt en kriebelt in mijn nek. Zodra ik hem over mijn hoofd trek omdat het regent, valt ie over mijn ogen. Dat was mede omdat ik mijn haar los droeg, heb ik het in een knot dan scheelt dat natuurlijk ook weer. Daarnaast kan ik me voorstellen dat het formaat van de capuchon ook erg handig is in de winter, wanneer je bijvoorbeeld een muts draagt en hem daar overheen wilt doen.

Daarnaast vond ik de beschrijving op de website wat beperkt. Revolution Race heeft een uitgebreid assortiment en ik kon geen duidelijke aanwijzing vinden waarom juist deze jas en/of het onderscheid tot andere shell jassen.

Ervaring met Revolution Race

Het is altijd even afwachten of een ‘nieuw’ outdoormerk voldoet aan de verwachtingen. Nieuw als in: voor mij nieuw. Revolution Race heeft in de volgende opzichten aan mijn verwachtingen voldaan:

– Keuze: veel opties qua modellen en kleuren. Word ik blij van!
– Online ervaring: ze zijn op de site heel eerlijk over zaken als waterdichtheid en slijtvastheid. Deze jas scoort op de meeste opties 4/5.
– Snelheid: het product werd binnen een aantal dagen bezorgd.

Vooral over de prijs-kwaliteitsverhouding ben ik erg te spreken. Ik heb de jas natuurlijk pas enkele weken in huis, maar tijdens de trektocht heeft ie prima voldaan. Deze jas zit wat mij betreft qua prijs tussen de top-merken en budget merken in en dat geldt ook voor de legging die ik van ze testte, waarover in een later stadium een review online komt.

Er zijn ook wat verbeterpuntjes die ik op te merken heb:

– Er ging bij mij wat mis met de bestelling, waardoor ik niet direct een bevestiging kreeg.
– Je komt direct op hun vrij actieve mailinglijst, waardoor ik elke paar dagen wel een mailtje van ze heb met aanbiedingen. Is niet zo mijn ding.

Overall ben ik dus erg enthousiast over dit merk en ik kijk er naar uit vaker kleding van hen te testen in de toekomst. Ik zou zeggen: ga eens rondneuzen op de site en laat je inspireren door dit kleurrijke merk dat zeer gunstig geprijsde outdoorkleding verkoopt.

Kortingscode

In het kader van deze samenwerking mag ik jullie korting bieden op gear van Revolution Race. Met de code ANTONETTE15 kun je online shoppen via de volgende links:

Revolution Race homepage
De Silence Proshell Jacket

Er gelden echter wel een paar voorwaarden:
– De code is geldig tussen 3-11-21 en 17-11-21
– Alleen voor bestellingen in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk
– Deze kortingscode is niet geldig voor producten die reeds afgeprijsd zijn en/of in combinatie met andere kortingscodes.

Ik kreeg deze regenjas aangeboden van Revolution Race om het merk meer naamsbekendheid te geven onder mijn volgers. De bovenstaande mening is slechts die van mijzelf. Ik ontvang géén commissie indien je via de bovenstaande links iets koopt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *