Dé Nederlandse inspiratiepodcast voor vrouwen die avontuurlijker willen leven!

Cart

Press Enter / Return to begin your search.

Fietsen op je vakantiebestemming is een perfecte manier om de omgeving te ontdekken, terwijl je ook nog eens sportief bezig bent! Je kunt ter plekke een fiets huren, maar ook je eigen, vertrouwde fiets meenemen met de auto. In dit artikel lees je waar je aan moet denken als je fietsen mee wilt nemen op vakantie.

  1. Controleer de staat van je fietsen

Niets is vervelender dan er op je vakantiebestemming achter komen dat je een lekke band, haperende versnelling of krakende ketting hebt. Het is daarom verstandig om je fiets voor vertrek zorgvuldig op mankementen te controleren of een fietsenmaker dit voor je te laten doen. Zo kom je op je vakantiebestemming niet voor vervelende verrassingen te staan en kun je veilig met je fiets op pad.

  • Zorg voor een goede fietsendrager

Als je fietsen meeneemt op vakantie, is een goede fietsendrager essentieel. Welke fietsendrager bij jou past, hangt af van het aantal fietsen dat je mee wilt nemen, het type fiets dat je hebt en of je auto een trekhaak heeft of niet. 

  • Een fietsendrager op de trekhaak: Een fietsendrager op de trekhaak wordt het meest gebruikt. Het voordeel is dat deze eenvoudig te bevestigen is en relatief veel gewicht kan dragen. 
  • Een fietsendrager op de achterklep: Een fietsendrager die je op de achterklep kunt monteren, past op de meeste auto’s. Het voordeel is dat je deze vaak snel en eenvoudig kunt bevestigen. Het nadeel is dat het draaggewicht dikwijls beperkt is. 
  • Een fietsendrager op het dak: Op het dak kun je op een doorsnee auto tot wel vier fietsen meenemen. Het nadeel is dat je rekening moet houden met extra brandstofverbruik en de hoogte van je auto bij poorten, tunnels en parkeergarages. 
  • Sluit een reis- of fietsverzekering af

Om financiële narigheid te voorkomen, is het verstandig een goede reis- of fietsverzekering af te sluiten. Vraag bij je reisverzekering na of (sport)fietsen ook onder de dekking vallen. Check hoe het zit als de fietsen van de fietsendrager worden gestolen of als er iemand onverhoopt tegen de fietsendrager aanrijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *