Dé Nederlandse inspiratiepodcast voor vrouwen die avontuurlijker willen leven!

Cart

Press Enter / Return to begin your search.

Tips van Antonette voor heel veel luisterplezier

Zal ik je eens iets verklappen? Drie jaar geleden wist ik nog helemaal niet wat podcasts waren. Mijn huidige vriend (toen date) stuurde me een app met een podcast van Eindbazen waarvan ie dacht dat ie interessant was voor mij en ik antwoordde ‘ja hoor ga het zo even kijken’ … niet wetende dat een podcast in eerste instantie bedoeld is om te luisteren.

Uiteindelijk duurde het nog een dik half jaar voor ik écht begon met luisteren naar podcasts, dat was tijdens mijn 3 maanden in Nieuw-Zeeland reis in 2018. Omdat ik alleen reisde en veel wandelde, waren podcasts voor mij ideaal om te luisteren tijdens mijn solo hikes of de afstanden die ik per auto aflegde.

Eenmaal thuis riep ik al meteen ‘ooit ga ik ook een podcast starten’ en een goed jaar later verscheen de eerste aflevering van de Podcast voor Avontuurlijke Vrouwen. De reacties die ik van luisteraars krijg zijn echt supertof en motiveren me enorm om mooie en waardevolle content te blijven maken.

Op het gebied van podcasts zijn er met name veel die over persoonlijke ontwikkeling gaan, maar misschien is dat ook een beetje de bubbel waar ik in zit. Het valt me in ieder geval op dat podcasts vaak met dat thema (zo breed als je wilt) geassocieerd worden. Qua reizen en avontuur is er (helaas) weinig beschikbaar in het Nederlands, dus ik hoop echt dat er meer mede-avonturiers en reizigers in het podcast gat duiken. Ik vind het maken van deze podcast namelijk één van de leukste dingen om te doen en gun anderen die fun ook!

Een lang verhaal kort, het leek me een leuk idee om de leukste podcasts voor avontuurlijke vrouwen te verzamelen. Zodat je niet steeds twee weken hoeft te wachten op een nieuwe aflevering van mij, maar tussendoor ook lekker veel inspiratie op kunt doen bij anderen ; – )

1. She Explores

De podcast waarop Avontuurlijke Vrouwen is gebaseerd, is de She Explores Podcast. Deze begon ik enkele jaren geleden met luisteren tijdens één van mijn reizen nadat ik de hashtag #sheexplores tegen kwam op Instagram. De narrator leidt het verhaal vaak in en je hoort meestal delen van een gesprek dat ze heeft met haar gasten. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik ben afgehaakt toen het naar mijn idee te commercieel werd en er tussendoor reclames kwamen. Zelf hoop ik door middel van donaties de podcast in de lucht te kunnen houden zonder reclames erin verwerkt.

2. Touch Girl Challenge

Deze kwam ik ook op Instagram tegen en ik was meteen verslaafd aan de verhalen. In deze podcast interviewt Sarah Williams vooral echt extreem avontuurlijke vrouwen, dus ultra renners, long distance hikers enzovoorts. Alhoewel ik dit heel inspirerend vind, merk ik soms wel dat ik denk ‘maar klein avontuur is toch ook prima?’ …

Sarah houdt haar podcast reclame vrij door haar Patreon pagina en daar begon zelf ook mijn idee voor de donaties. Daarnaast vind ik haar Engelse accent gewoon heerlijk om naar te luisteren!

3. The Wild Podcast

Alhoewel niet specifiek voor vrouwen, heeft deze podcast wel een speciaal plekje in mijn hart omdat ie Nieuw-Zeelands is. Mocht je het nog niet weten, ik heb een enorme liefde voor Nieuw-Zeeland en probeer er elk jaar naartoe te gaan. De meeste plekken die ze in deze podcast bespreken komen me bekend voor en ook de dilemmas (death in the outdoors bijvoorbeeld) ken ik vanuit Nieuw-Zeeland omdat ik me altijd verdiep in hun bijzondere outdoor cultuur.

Check hier de website

4. The Braveheart Club

Een tijdje geleden nam ik een podcast met Roanne van Voorst op over onder meer angsten en een aantal dagen voorafgaand aan het gesprek kreeg ik van haar de vraag of we meteen ook een opname voor haar podcast The Braveheart Club kunnen doen. Deze podcast maakt Roanne in samenwerking met Happinez en gaat over moedige mensen. En laat ik nu net het woord ‘Moed’ in het Nepalees op mijn arm getatoeëerd hebben.

Favoriete afleveringen waren onder meer die met de eerste Nederlandse vrouw die Mount Everest beklom: Katja Staartjes en Bibian Mentel, die ik zelf ook graag een keer zou verwelkomen als mijn gast.

Ohja, de aflevering waarin ik zelf te gast was vind je hier.

5. Reisgenoten

Als ik me niet vergis was ‘Reisgenoten’ de eerste Nederlandstalige podcast over reizen. Ik ken Daisy, één van de makers, via haar blog en heb ik haar tijdens haar wereldreis twee keer ontmoet, de eerste keer in Kathmandu toen ik net van de Annapurna Base Camp Track kwam in 2017 en in 2018 zagen we elkaar op Bali. Zo toevallig!

Je merkt aan alles dat dit een professionele podcast is die door ervaren mensen gemaakt wordt. Het geluid, de editing, alles klopt eraan. De onderwerpen zijn heel uiteenlopend maar hebben vaak op een bepaald vlak zeker met avontuur te maken. Veel luisterplezier!

Check de Reisgenoten podcast hier

Hopelijk heb ik je met dit artikel geïnspireerd tot het luisteren van nog meer toffe podcasts. Mocht ik er eentje over het hoofd hebben gezien, drop ze dan in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *