Dé Nederlandse inspiratiepodcast voor vrouwen die avontuurlijker willen leven!

Cart

Press Enter / Return to begin your search.

Afgelopen zaterdag vond de tweede editie van de Wandeling voor Avontuurlijke Vrouwen plaats, de eerste in de serie Bergwandelen. Deelneemster Saskia Tiggelaar schreef er dit prachtige blog over:

Wat heerlijk om met een groep vrouwen op pad te zijn met allemaal één zelfde passie: (Berg)wandelen, avontuur en natuur. Alles is in no time bespreekbaar: van oh handig zo’n wandelbroek, maar wat doet het met mijn ‘imago’, plassen in het bos, wat doe je vervolgens met je toiletpapier?, En oh nee die bergstokken, hoe loop je er niet mee als een bejaarde?

Ben jij altijd al avontuurlijk geweest? Zomaar een gesprek tussen twee vrouwen tijdens de wandeling voor Avontuurlijke Vrouwen. Er volgt een gesprek over hoe je als kind in bomen klom of eigenlijk juist altijd de kat uit de boom keek en nu ‘pas’ het pad van avontuur op gaat.

De bergen in, prachtige uitzichten, fysiek moe & mentaal fit. Voor mij de ideale combinatie als tegenhanger tot het snelle werk, -en gezinsleven.

Wandelen, rugzak, alles zelf meenemen en zelfvoorzienend de natuur verkennen. Op eigen kracht van A naar B, met verbazing achterom kijken en zien hoeveel hoogtemeters je stap voor stap hebt afgelegd.  

De voorpret van het voorbereiden van de wandeling, zorgvuldig inpakken van de rugzak, in mijn geval altijd teveel meenemen. Daarna de prachtige ervaring om vervolgens nog dagen na te genieten.  Het organiseren van je eigen expedities (klink zo lekker stoer) vraagt om goede voorbereiding, inschatten van de risico’s, want je wil niet de bergredding bellen op je flipflops. 

Avontuurlijke Vrouwen organiseert in juni 2020 een aantal wandelingen met acht andere avontuurlijke vrouwen. Op de Mookerheide geven Shanna Bussink (Rayu) en Antonette (Avontuurlijke Vrouwen en We12travel) alle informatie die je nodig hebt om goed voorbereid je eigen bergtochten organiseren. En ik was erbij!

Jaren geleden ben ik in de bergen overvallen door onweer en sneeuw. Vorige maand was ik de weg al kwijt in mijn ‘achtertuin’. En als we wandelen volg ik altijd mijn partner en heb ik geen idee waar we ons bevinden. Dus de wandeling met Avontuurlijke Vrouwen is precies iets voor mij.

Beter ‘safe than sorry’. De wandeling met Avontuurlijke Vrouwen geeft inspiratie en informatie genoeg om mijn volgende ‘expeditie’ te plannen. Met tips over fysieke voorbereiding, het lezen van hoogteprofielen, het gebruik van kaart, gps en andere handige apps en lopen met stokken zonder er over te struikelen. 

Wat is het heerlijk nagenieten met de foto’s en de dikke muggenbulten 😊 Want oja, muggenspray,  spray je dus vóór de wandeling en niet pas in de laatste 10 minuten. 

Na deze wandeling ben ik klaar voor mijn eerste tweedaagse tocht met tent. Eerst nog maar in Nederland, maar de bergen zijn in zicht. Nu nog kiezen waar en wanneer. Ben jij al klaar voor je volgende expeditie? Of ook beter eerst een wandeling met Avontuurlijke Vrouwen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • NIEUWE PODCAST!
Vanaf vandaag staat het bijzondere verhaal van @daniqueerne online om te beluisteren. Deze jonge avontuurlijke vrouw kwam bij mij op bezoek in Arnhem om te praten over solo reizen als jonge vrouw, maar ook over het verlies van haar vader en wat het met je doet als jouw vader ziek is als jij aan het andere einde van de wereld bent. Inmiddels zijn beiden onze vaders overleden en wisselen we ervaringen uit over gemis, gevoelens en onze behoefte om toch steeds weer op avontuur te gaan. Een ontroerend en openhartig gesprek met een bewonderenswaardige jonge vrouw!
#avontuur #avontuurlijkevrouwen #podcast #reizen #verlies #rouw
  • Avondwandeling door het bos. Zou ik echt vaker moeten doen. Beelden van een reetje in de stories 💜
#wandelen #avontuur #avontuurlijkevrouwen #hiking #instaveluwe
  • Weer thuis van een fijne vakantie! En ook alweer keihard aan het werk want er staan mooie dingen te gebeuren. Ik leg de laatste handjes aan een nieuwe podcast, heb al diverse nieuwe opnames gepland én ben druk bezig met de volgende bergwandelworkshop voor te bereiden. Meer daarover hoor je snel, voor nu wens ik jullie een fijne dag! 💜
#avontuurlijkevrouwen #avontuur #duitsland #wandelen #podcast
  • On top of the world! Of nou nee ... de Hohe Acht in Duitsland, het hoogste punt in de Eifel. Na een onrustige nacht (want een groep dronken jongeren naast de tent) vanochtend vroeg ingepakt, in de auto en via Adenau naar huis gereden. Het was daar aanzienlijk koeler dan hier, dus hier nog even lekker genieten van de warmte. Fijne zondag! 💜
#wandelen #avontuur #avontuurlijkevrouwen #hoheacht #hiking #outdoor #outdoorgirl
  • Pauze met een view! Inmiddels heb ik de Moezel achter me gelaten en ben ik aan het kamperen in de Eifel. Vandaag een mooie wandeling van zo’n 10 km gemaakt rondom het historische Kyllburg. Morgen de hoogste ‘berg’ van de Eifel beklimmen en dan weer richting huis 💜
#avontuur #avontuurlijkevrouwen #wandelen #hiking #duitsland #germany #hiking #kyllburg #ospreyeurope #ospreyskimmer32
  • The only way is ... the warm way 🙈
Ik wilde vandaag een korte rondwandeling doen van max. 10 km vanuit het @landalnl park waar ik verblijf. Geen gedoe met autorijden, openbaar vervoer en zulks. En dus pakte ik vanochtend de wandelkaart erbij en overwon ik de weerstand om vandaag tijdens de hitte op pad te gaan. Ik was relatief laat wakker, begon aan het boek ‘Tijd’ die de lieve @ensanne naar me opstuurde en had écht geen zin om er op uit te trekken. 
Toch ging ik het gevecht met de weerstand aan, pakte ik de wandelkaart erbij en stelde ik zelf met behulp van de schaalverdeling een route voornamelijk door het bos samen. De planning was ongeveer 10-12 km te doen, het werden er bijna 20. Inclusief bezoekje aan dit prachtige uitzichtspunt, een aangename verrassing vandaag. De laatste paar kms gingen vanuit het Moezeldal terug de berg op en dat was flink afzien met 30 graden, maar ik heb er flink van genoten. Morgen de laatste dag in de Moezel, dan nog voor een paar dagen naar de Eifel ... hoe vergaat het jullie in de hitte? 💜
#avontuur #avontuurlijkevrouwen #hiking #wandelen #duitsland #nospon #outdoorgirl

Instagram @ avontuurlijkevrouwen

Volg het avontuur!Krijg een berichtje in je inbox bij iedere nieuwe podcast.