Dé Nederlandse inspiratiepodcast voor vrouwen die avontuurlijker willen leven!

Cart

Press Enter / Return to begin your search.

Afgelopen zaterdag vond de tweede editie van de Wandeling voor Avontuurlijke Vrouwen plaats, de eerste in de serie Bergwandelen. Deelneemster Saskia Tiggelaar schreef er dit prachtige blog over:

Wat heerlijk om met een groep vrouwen op pad te zijn met allemaal één zelfde passie: (Berg)wandelen, avontuur en natuur. Alles is in no time bespreekbaar: van oh handig zo’n wandelbroek, maar wat doet het met mijn ‘imago’, plassen in het bos, wat doe je vervolgens met je toiletpapier?, En oh nee die bergstokken, hoe loop je er niet mee als een bejaarde?

Ben jij altijd al avontuurlijk geweest? Zomaar een gesprek tussen twee vrouwen tijdens de wandeling voor Avontuurlijke Vrouwen. Er volgt een gesprek over hoe je als kind in bomen klom of eigenlijk juist altijd de kat uit de boom keek en nu ‘pas’ het pad van avontuur op gaat.

De bergen in, prachtige uitzichten, fysiek moe & mentaal fit. Voor mij de ideale combinatie als tegenhanger tot het snelle werk, -en gezinsleven.

Wandelen, rugzak, alles zelf meenemen en zelfvoorzienend de natuur verkennen. Op eigen kracht van A naar B, met verbazing achterom kijken en zien hoeveel hoogtemeters je stap voor stap hebt afgelegd.  

De voorpret van het voorbereiden van de wandeling, zorgvuldig inpakken van de rugzak, in mijn geval altijd teveel meenemen. Daarna de prachtige ervaring om vervolgens nog dagen na te genieten.  Het organiseren van je eigen expedities (klink zo lekker stoer) vraagt om goede voorbereiding, inschatten van de risico’s, want je wil niet de bergredding bellen op je flipflops. 

Avontuurlijke Vrouwen organiseert in juni 2020 een aantal wandelingen met acht andere avontuurlijke vrouwen. Op de Mookerheide geven Shanna Bussink (Rayu) en Antonette (Avontuurlijke Vrouwen en We12travel) alle informatie die je nodig hebt om goed voorbereid je eigen bergtochten organiseren. En ik was erbij!

Jaren geleden ben ik in de bergen overvallen door onweer en sneeuw. Vorige maand was ik de weg al kwijt in mijn ‘achtertuin’. En als we wandelen volg ik altijd mijn partner en heb ik geen idee waar we ons bevinden. Dus de wandeling met Avontuurlijke Vrouwen is precies iets voor mij.

Beter ‘safe than sorry’. De wandeling met Avontuurlijke Vrouwen geeft inspiratie en informatie genoeg om mijn volgende ‘expeditie’ te plannen. Met tips over fysieke voorbereiding, het lezen van hoogteprofielen, het gebruik van kaart, gps en andere handige apps en lopen met stokken zonder er over te struikelen. 

Wat is het heerlijk nagenieten met de foto’s en de dikke muggenbulten 😊 Want oja, muggenspray,  spray je dus vóór de wandeling en niet pas in de laatste 10 minuten. 

Na deze wandeling ben ik klaar voor mijn eerste tweedaagse tocht met tent. Eerst nog maar in Nederland, maar de bergen zijn in zicht. Nu nog kiezen waar en wanneer. Ben jij al klaar voor je volgende expeditie? Of ook beter eerst een wandeling met Avontuurlijke Vrouwen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Wanneer je tijdens je ochtendhike een voor jou tot nu toe onbekende uitzichtstoren tegenkomt en dan dit uitzicht hebt 😍
#teamherfst @bezoek_ede #wekerom #wandelen #instaveluwe #indiansummer #veluwe #avontuur #avontuurlijkevrouwen
  • Op het hoogste punt van De Hoge Veluwe. Happy girl ... de vlog staat nu online, check em via de link in bio!
#avontuur #avontuurlijkevrouwen #adventure #wandelen #instaveluwe #teamherfst
  • Happy lunchbreak trails 🍁
#teamherfst #herfst #arnhem #avontuur #avontuurlijkevrouwen #outdoor #inhetbos #pauzewandeling
  • About this weekend 💜
Maak er een mooie week van allemaal! Die van mij zit boordevol toffe en inspirerende afspraken dus let’s gooooo!
#avontuur #avontuurlijkevrouwen #adventure #vakantiekranttexel #texel #wandelen #outdoor #outdoorgirl
  • Mijn favoriet van de afgelopen week. Ik ga er even lekker een weekendje op uit samen met mijn lief. Uitwaaien, connecten en genieten van het buitenleven en het samenzijn. Ik zie/spreek jullie na het weekend weer, have a good one! 💜
#weekend #paddestoelen #vliegenzwam #avontuur #avontuurlijkevrouwen #adventure #outdoor #outdoorlife
  • *NIEUWE PODCAST*
Ladies ... deze podcast moet je luisteren! Het gesprek met paralympisch atleet @barbara.vanbergen gaat je positief stemmen, zonder twijfel. Barbara is één van de meest optimistische personen die ik ooit ontmoet heb en ik heb haar met plezier te gast ontvangen in Arnhem. 

‘Je hebt nu twee keuzes. Je kan of onder je dekbed gaan liggen janken, dan vindt niemand je straks meer leuk, of je gaat er het beste ban maken en haalt eruit wat erin zit.’

Deze dame won bronzen medailles in Rio en Londen met het paralympisch basketballteam en gaat nu voor deelname aan de winterspelen in Beijing 2022.

Luister en laat je inspireren door deze bijzondere vrouw!

#avontuur #avontuurlijkevrouwen #podcast #barbaravanbergen #podcast #inspiratie #zitski #paralympics #paralympian #positiviteit

Instagram @ avontuurlijkevrouwen

Volg het avontuur!Krijg een berichtje in je inbox bij iedere nieuwe podcast.