Dé Nederlandse inspiratiepodcast voor vrouwen die avontuurlijker willen leven!

Cart

Press Enter / Return to begin your search.

Op weg naar een lichter, leuker en avontuurlijker leven

Wie mij in de podcast van Happinez heeft gehoord, heeft mij tegen Roanne van Voorst horen zeggen dat avontuur vooral een mindset is. In dit eerste blogartikel op Avontuurlijke Vrouwen leg ik je uit hoe kunt beginnen met het creëren van een avontuurlijke mindset.   

Wie aan avontuur denkt, denkt wellicht aan grootse gebeurtenissen. Aan het maken van een 5.000 kilometer tellende solo hike door een hooggebergte of het roer in je leven volledig omgooien en met je rugzak door Afrika zwerven voor de rest van je leven. Mocht je zo denken, dan kan ik je geruststellen: ik dacht dat ook ooit. Dat ik per se de Inca Trail moest lopen met bepakking en dat ik moest bungy jumpen in Nieuw-Zeeland om avontuurlijk te zijn. 

Wijsheid komt met de jaren en inmiddels heb ik geleerd ik dat het voor mij niet zo extreem meer hoeft. En dat ik, door wat vaker op onverwachte momenten uit mijn comfort zone te stappen, een avontuurlijke mindset heb gecreëerd. Zonder daarvoor extreme dingen te hoeven doen. Een mindset die me weerbaar, vrij, onafhankelijk en gelukkig maakt, om zo maar eens wat te noemen. En waardoor ik een stukje lichter én leuker door het leven ga. 

Vroeger kon ik me enorm druk maken over kleine dingen. Over even in de rij moeten staan bij de kassa, over iemand die me niet het gewenste antwoord ergens op gaf als ik een vraag stelde of over mijn favoriete chips die uitverkocht was. 

Stel dat je favoriete chips niet beschikbaar is in de winkel. Dan heb je enkele opties (en ik heb, eerlijk is eerlijk, zelf hieronder genoemde fases doorlopen)

Optie 1.
Je denkt ‘waarom gebeurt mij dit?’, wordt chagrijnig en besluit dan maar geen chips mee te nemen, waardoor je ’s avonds op de bank alleen maar nog chagrijniger bent omdat je geen chips hebt (en zeg nou zelf, te koppig was om één van de andere opties te kiezen). 

Optie 2. 
Je gaat naar een andere winkel want je wilt per se die ene soort chips hebben en géén andere. Een avond zonder die ene soort chips is namelijk niet compleet. 

Optie 3.
Je kiest voor een andere soort chips. Misschien wel een soort die je nog niet eerder had geprobeerd en heel erg lekker blijkt te zijn. Misschien ontdek je zomaar een nieuwe soort chips die je favoriet wordt en heb je vanaf nu niet één maar twee favoriete soorten chips. 

Deze laatste optie is natuurlijk de meest avontuurlijke: je maakt je niet druk over het feit dat je eerste keuze er niet meer is (= je leven lichter maken) en daarnaast probeer je iets nieuws (= een avontuurlijke instelling).  

Vind je het dus moeilijk om je mindset avontuurlijker te maken, begin dan eens heel klein. In de supermarkt bijvoorbeeld. Geloof me, je minder druk maken om kleine dingen die even tegen zitten en je openstellen voor nieuwe ervaringen gaat je heel veel brengen. En dan heb ik het niet alleen over avontuur … 

Laat je me weten hoe het je vergaat, de volgende keer dat je favoriete chips uitverkocht is? 

PS Ik leerde mijn mindset te veranderen onder andere door dit boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *