Dé Nederlandse inspiratiepodcast voor vrouwen die avontuurlijker willen leven!

Cart

Press Enter / Return to begin your search.

Miriam Lancewood over haar leven in de wildernis

De Nederlandse Miriam Lancewood leeft sinds enkele jaren met haar man Peter in de wildernis van Nieuw-Zeeland. Je kent haar wellicht van Floortje aan het einde van de wereld en/of haar boek ‘Mijn leven in de wildernis.’

Ik interviewde Miriam tijdens mijn Nieuw-Zeeland reis over haar leven na Floortje, maar ook over de toekomst. Hoe gaan ze om met het feit dat Peter ouder wordt? Hoe ziet ze de toekomst voor zich? Waar leven ze van en wat betekent avontuur voor haar?

Ook hebben we het over leven zonder werken, primitief leven en wandelen in Nieuw-Zeeland. Ohja … en waarom je echt op sandalen moet lopen in plaats van op bergschoenen!

Luister nu deze super inspirerende podcast met Miriam Lancewood en laat me weten wat je ervan vond!Naast de opname schreef ik ook een blogpost over de ontmoeting, die lees je hier.

In januari 2021 nam ik een tweede podcast op met Miriam over haar nieuwe boek, Liefde in de wildernis. De podcast luister je hier!

Meer over Miriam:
Mijn leven in de wildernis website
De Engelse website van Miriam
Het Youtube kanaal van Miriam
De aflevering van Floortje aan het einde van de wereld
Bestel haar boek hier

Genoten van het boek van Miriam? Dan vind je deze boeken ook vast leuk!

  1. Mooi dat stukje over vlees! Zo sta ik er ook in. En een fijn stukje perspectief dat vlees eten ook heel erg afhankelijk is van de situatie, en dan veganisme niet het hoogste goed is.

    En mooie levensfilosofieën heeft Miriam verder: “Wil je iets doen of wil je iets gedaan hebben”. Best lesson of 2019 😀 of “Ben ik zelf geïrriteerd, of is mijn moeder geïrriteerd?” En gewoon de realisatie dat je op school eigenlijk wordt klaargestoomd voor huisje-boompje-beestje en dat altijernatieven zoals dit eigenlijk niet als optie worden gezien.

    Denk dat haar boek een mooi cadeautje aan mezelf wordt wanneer ik mijn eerste euro’s als redacteur binnen heb 🙂

    (Also: possum = buidelrat, stoat = hermelijn volgens google, voor de andere luisteraars)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *