Dé Nederlandse inspiratiepodcast voor vrouwen die avontuurlijker willen leven!

Cart

Press Enter / Return to begin your search.

Deze meerdaagse trektochten kan iedere vrouw solo doen!

Ik krijg best vaak de vraag van volgers welke trektochten ik adviseer voor beginnende avontuurlijke vrouwen. In mijn leven liep ik inmiddels meer dan 40 trektochten op 5 verschillende continenten en ik kan je zeggen: niet elke tocht is geschikt om als eerste avontuur te doen. Mocht je een beginnende hiker zijn en graag eens willen uitzoeken hoe een trektocht jou bevalt, dan deel ik in dit artikel 5 trektochten die iedere avontuurlijke vrouw kan maken. Veel leesplezier!

1. De Moselsteig in Duitsland
Eén van de mooiste meerdaagse trektochten in Duitsland is de Moselsteig. Deze hike is 365 kilometer lang, maar je hoeft hem niet volledig te doen om mooie natuur te ervaren. Ik heb diverse etappes van de Moselsteig gelopen, soms als trektocht, soms vanuit één locatie. Het leuke aan de Moselsteig is dat je er lekker kunt oefenen met hiken. Brede (zand)paden worden afgewisseld met steile klimmetjes en op sommige plekken kun je de trail zelfs inruilen voor een eenvoudige klettersteig. De ene keer wandel je langs de Moezel, de andere keer over de kam met prachtige vergezichten. Daarnaast rijdt er in een deel van het Moezeldal een trein én zijn er uitstekende busverbindingen, waardoor je hier prima voor een lang weekend naartoe kunt om te gaan hiken.

Het nadeel van hiken in Duitsland is dat de meerdaagse trektochten niet geschikt zijn voor wandelen met je tent. Op de bekende plekken aan de Moezel zijn campings, maar indien je alles wilt overnachten zul je af en toe wellicht ook moeten wildkamperen. Houd er rekening mee dat dit officieel niet is toegestaan in Duitsland. Hotels, pensions en Airbnb’s vind je echter overal langs de trail, evenals goede wijnproeverijen trouwens!

trektochten voor avontuurlijke vrouwen
Wandelen op de Moselsteig

2. De Alpe Adria Trail

De Alpe Adria Trail is een heerlijke hike van de voet van de Grossglockner in Oostenrijk naar de Adriatische Zee en voert je onderweg dus door Oostenrijk, Italië en Slovenië. Ik liep in Oostenrijk een handjevol trajecten en in Slovenië legde ik ook een deel van de Alpe Adria Trail af. De trail bestaat uit in totaal uit 43 etappes die allen zo’n 15-25 kilometer lang zijn. In tegenstelling tot veel trektochten in Oostenrijk is dit geen huttentocht, maar een hike waarbij je veelal in dorpen overnacht en soms ergens op een alm. Omdat deze tocht geen typisch alpien karakter heeft, is deze voor beginnende wandelaars prima te doen. Er zijn diverse reisorganisaties die een deel van de Alpe Adria Trail voor je kunnen boeken mocht je dit willen. Download de gratis Alpe Adria Trail app en je kunt bijna niet verdwalen.

Meer over de hikes die ik deed op de Alpe Adria Trail lees je hier

Bij de Alexander Hütte boven de Milstätter See in Karinthië

3. De Kullaleden, Zweden
De Kullaleden is een eenvoudige trail in Zuid-Zweden die prima te doen is wanneer je eens wilt proberen om te wildkamperen in Zweden. De Kullaleden is een 70 km lange trail die je door het Kullaberg Naturreservaat leidt langs prachtige rotskusten en door oerbossen. Je mag in Zweden dus wildkamperen, maar her en der zijn er ook gratis kampeerplekken voor je tentje. Deze trail, die onderdeel uitmaakt van de ruim 1.000 kilometer lange Skåneleden, ligt net ten noorden van de stad Helsingborg en is vanuit Nederland per auto binnen een dag bereikbaar.

Lees ook: solo reizen als vrouw in Zweden

Wildkamperen op de Kullaleden in Zweden

4. Veluwe Zwerfpad, Nederland
Indien je binnen ons eigen land eens op avontuur wilt gaan, kan ik je het Veluwe Zwerfpad van harte aanbevelen. Alhoewel de Veluwe één van de drukst bezochte toeristische gebieden van Nederland is, kwam ik hier op doordeweekse dagen echt soms nauwelijks mensen tegen. In dorpen en steden uiteraard wel, maar het gebeurde ook zomaar dat ik een uur of langer alleen door de eindeloze bossen zwierf.

Het Veluwe Zwerfpad is ruim 360 kilometer lang en zo opgebouwd dat je de meeste secties kunt lopen van plaats naar plaats en dus met het openbaar vervoer bij de trail kunt komen. Bijna alle grotere plaatsen op de Veluwe hebben minimaal één camping wat deze trail ook prima geschikt maakt om hem met de rugzak en je eigen tentje te doen. Houd er in dit laatste geval wel rekening mee dat de meeste campings in de winter gesloten zijn helaas en dat dit dus alleen mogelijk is in het voorjaar, zomer en tot halverwege het najaar.

Ik maakte een vlogserie over mijn trektocht over het Veluwe Zwerfpad, de eerste aflevering zie je hier:

5. Annapurna Base Camp trek
Mocht je budget hebben om eens wat verder op pad te gaan en wil je graag eens de Himalaya zien, dan is de trektocht naar Annapurna Base Camp een aanrader. Wel wil ik daarbij zeggen dat ik je altijd adviseer om een porter/guide mee te nemen, mede vanwege je veiligheid en hoogteziekte.

De Annapurna Base Camp trek duurt, afhankelijk van jouw looptempo zo’n 6-10 dagen en brengt je tot aan de voet van de machtige Annapurna. Het is een prima kennismaking met hiken in de Himalaya en wandelen op grote hoogte. Mijn uitgebreide verslag lees je hier.

Annapurna Base Camp

Hopelijk heb ik je hiermee voorzien van een flinke dosis inspiratie voor het moment dat we weer mogen reizen. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, laat ze dan gerust achter in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *