Dé Nederlandse inspiratiepodcast voor vrouwen die avontuurlijker willen leven!

Cart

Press Enter / Return to begin your search.

Oef … mijn vakantie is voorbij. Al ruim een week, maar ik kon me er niet toe zetten om al direct aan het werk te gaan. Al meteen na thuiskomst miste ik het buitenleven. Het met de rugzak door de natuur trekken, het koken op een gasbrander, de morning coffees in de tent en ja … zelfs het wassen in een ijskoude stroom in plaats van onder een warme douche miste ik.

Heb jij net als ik last van een post-vakantiedip en wil je meer avontuur in je leven? Ik geef je 5 handige tips om ook na je (outdoor)vakantie lekker avontuurlijk bezig te blijven in Nederland. Veel leesplezier!

1. Plan je volgende avontuur

Wat mij het beste helpt om de post-vakantiedip te overkomen is het plannen van een volgend avontuur. Dat hoeft uiteraard niet meteen een grote trip te zijn, maar kan ook een nachtje weg zijn in eigen land. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan een van de Waddeneilanden, een nachtje op een Natuurkampeerterrein of een micro avontuur in een van de nationale parken.

2. Leer iets nieuws

Al tijdens mijn vakantie in Zweden had ik me voorgenomen om na de vakantie iets nieuws te gaan leren. Twee jaar geleden volgde ik een cursus creatief schrijven (toen dat nog live kon ja) en vorig jaar gaf ik zelf een cursus dus was het de kunst om die goed voor te bereiden. Dit jaar heb ik besloten om te gaan leren boulderen en hier ook een cursus voor te gaan doen. Nu al zin in!

3. Loop een langeafstandsroute bij jou in de buurt

Toen anderhalf jaar geleden de eerste lockdown in ging en we van Mark Rutte alleen maar rondom huis mochten blijven, zag ik meteen kansen. Want op slechts enkele kilometers van mijn huis komt het Veluwe Zwerfpad voorbij. Ik besloot daarop om elke week een etappe van die lange afstandswandeling te gaan doen en nieuwe plekken in mijn eigen omgeving te gaan verkennen. Te voet, maar dat kan natuurlijk ook met de fiets of mountainbike. Er zijn in Nederland echt talloze langeafstandswandelingen en vast ook wel eentje bij jou in de buurt. Op de website van Wandelnet vind je een uitgebreid overzicht.

4. Leef buiten

Iets wat ik ontzettend mis sinds ik terug ben uit Zweden is het vele buiten zijn. Daar leefden we bijna non-stop buiten en met een baan kan dat in Nederland natuurlijk niet. Toch zijn er enkele kleine wijzigingen die ik in mijn leven heb doorgevoerd waardoor ik meer buiten kan zijn. Ook als het slechter weer is ja …

– Ik drink mijn ochtendkoffie buiten op de veranda (beter nog: je kunt hem ook buiten op je brander zetten voor het ultieme ochtendgeluk!).
– Een boek lezen of een podcast luisteren? Als het droog is ga ik buiten zitten op een chille plek. Inclusief dekentje en/of donsjas indien nodig.
– Ik wandel elke dag minimaal een half uur, of ik ga trailrunnen. De sportschool komt wel weer als het gaat vriezen.
– Als ik ga bellen, doe ik dat wandelend of op de veranda.

Gewoon wat simpele ideeën om vaker buiten te zijn dus. Eigenlijk wil ik ook nog eens in de tuin gaan kamperen, maar het weer is tot nu toe niet echt awesome en ik heb geen zin om alles weer nat in te moeten pakken op dit moment.

5. Lees mijn e-book ‘in 10 stappen naar een avontuurlijker leven’

Heb je nog geen avontuurlijk leven maar zou je dat wel willen? Dan is mijn e-book ‘in 10 stappen naar een avontuurlijker leven’ iets voor jou. Daarin neem ik je aan de hand van 10 stappen mee naar een avontuurlijke mindset, het doen van dingen die voor jou avontuurlijk zijn en het verleggen van de grenzen van je comfort zone.

Hopelijk heb ik je hiermee geïnspireerd om avontuurlijk te blijven leven én denken ook na je zomervakantie. Heb jij nog tips voor andere lezeressen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *