Dé Nederlandse inspiratiepodcast voor vrouwen die avontuurlijker willen leven!

Cart

Press Enter / Return to begin your search.

Barbara van Bergen over haar leven als paralympisch atleet

In deze aflevering van de podcast ga ik in gesprek met paralympisch sporter Barbara van Bergen. Deze dame leidde een sportief en avontuurlijk leven tot ze in 2006 een motorongeluk kreeg waardoor ze in een rolstoel belandde. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, besloot Barbara een nieuwe weg in te slaan, die van paralympisch atleet. Ze deed als basketballer mee aan de spelen in Beijing, Londen en Rio en hoopt zich als zitskiër te kwalificeren voor de Paralympische Spelen van Beijing in 2022. Mocht het haar lukken om hier een medaille te winnen, dan wordt ze de eerste Nederlandse paralympiër die zowel op de zomer- als de winterspelen een medaille in de wacht sleept.

Omdat we tijdens de opname in een openbare ruimte zaten, werden we even onderbroken. Aangezien we een one-take doen zodat het verhaal zo natuurlijk mogelijk blijft, hoor je dit even terug in de podcast. 

Luister en laat je inspireren door haar bijzondere verhaal en enorme dosis doorzettingsvermogen, zelfs in tijden van het coronavirus. Of zoals Barbara zegt: ‘Je hebt nu twee keuzes. Je kan of gaan liggen janken onder je dekbed, dan vindt niemand je straks meer leuk, of je gaat er het beste van maken en haalt eruit wat er in zit.’ 

Barbara is ambassadeur van de Dirk Kuyt Foundation, die zich inzet om sporten voor iedereen mogelijk te maken. Normaal gesproken vraag ik om een donatie voor Avontuurlijke Vrouwen om de podcast in de lucht te kunnen houden, deze keer hoop ik dat je wilt overwegen om een donatie te doen aan de Dirk Kuyt Foundation. De gegevens vind je hier.  

Volg Barbara hier:
– Website 
– Instagram
Facebook
Twitter

Ook leuk om te luisteren:
– Miriam Lancewood over haar leven in de wildernis van Nieuw-Zeeland
– Roanne van Voorst over omgaan met angsten en uitdagingen