Dé Nederlandse inspiratiepodcast voor vrouwen die avontuurlijker willen leven!

Cart

Press Enter / Return to begin your search.

Annet Achterkamp over het leven als stuurman op een zeilschip en avontuur in Arctische gebieden

Het tweede seizoen van de Podcast voor Avontuurlijke Vrouwen gaat van start met een inspirerend gesprek met Annet Achterkamp. Annet is, samen met haar man Marijn, eigenaar van SeaWind Adventures en heeft zich enkele jaren geleden laten omscholen tot stuurman wereldwijd. Sindsdien zeilt ze de hele wereld over, van Spitsbergen tot Antarctica en alles daar tussenin.

Tijdens dit gesprek hebben we het over haar zeilavonturen, het volgen van je hart en hoe je de keuze maakt om je te laten omscholen. Ook vertelt ze over over het leven aan boord, het managen van een schip, veiligheid op Spitsbergen en haar meest spannende momenten op de schepen waarmee ze gezeild heeft.

We praten uitgebreid over onze gemeenschappelijke passie voor noordelijke bestemmingen en ze vertelt hoe je kennis kunt maken met het zeilen.

Annet en Marijn zijn eigenaar van het schip De Baltic en organiseren zeilreizen naar afgelegen gebieden. Ze richten hun reizen zo duurzaam mogelijk in. Meer informatie vind je op de website.

PS een wereldkaart erbij pakken tijdens het gesprek kan nuttig zijn 😉


Volg SeaWind Adventures hier:
– Instagram
Facebook
Twitter

Ook leuk om te luisteren:
– #19 Danique Erné over avontuur, solo reizen als jonge vrouw en verlies
#4 Gudrun Athing over je dromen volgen, de liefde en yoga

Wil je de podcast een warm hart toedragen en helpen om hem in de lucht te houden? Dan zou het tof zijn als je een petje af wilt nemen en een kleine donatie wilt doen. Dit kan hier.

  1. Oh my ik krijg echt helemaal de duurzame reiskriebels in mijn buik van dit verhaal! Zeilen, de effecten van klimaatverandering met eigen ogen zien… Lijkt me heel heftig maar ook een onvergetelijke ervaring.

    1. Mij ook … hopelijk komt het in 2021 van Spitsbergen (ik ga niet met een zeilschip overigens ;-))

Comments are closed.

  • Wanneer je tijdens je ochtendhike een voor jou tot nu toe onbekende uitzichtstoren tegenkomt en dan dit uitzicht hebt 😍
#teamherfst @bezoek_ede #wekerom #wandelen #instaveluwe #indiansummer #veluwe #avontuur #avontuurlijkevrouwen
  • Op het hoogste punt van De Hoge Veluwe. Happy girl ... de vlog staat nu online, check em via de link in bio!
#avontuur #avontuurlijkevrouwen #adventure #wandelen #instaveluwe #teamherfst
  • Happy lunchbreak trails 🍁
#teamherfst #herfst #arnhem #avontuur #avontuurlijkevrouwen #outdoor #inhetbos #pauzewandeling
  • About this weekend 💜
Maak er een mooie week van allemaal! Die van mij zit boordevol toffe en inspirerende afspraken dus let’s gooooo!
#avontuur #avontuurlijkevrouwen #adventure #vakantiekranttexel #texel #wandelen #outdoor #outdoorgirl
  • Mijn favoriet van de afgelopen week. Ik ga er even lekker een weekendje op uit samen met mijn lief. Uitwaaien, connecten en genieten van het buitenleven en het samenzijn. Ik zie/spreek jullie na het weekend weer, have a good one! 💜
#weekend #paddestoelen #vliegenzwam #avontuur #avontuurlijkevrouwen #adventure #outdoor #outdoorlife
  • *NIEUWE PODCAST*
Ladies ... deze podcast moet je luisteren! Het gesprek met paralympisch atleet @barbara.vanbergen gaat je positief stemmen, zonder twijfel. Barbara is één van de meest optimistische personen die ik ooit ontmoet heb en ik heb haar met plezier te gast ontvangen in Arnhem. 

‘Je hebt nu twee keuzes. Je kan of onder je dekbed gaan liggen janken, dan vindt niemand je straks meer leuk, of je gaat er het beste ban maken en haalt eruit wat erin zit.’

Deze dame won bronzen medailles in Rio en Londen met het paralympisch basketballteam en gaat nu voor deelname aan de winterspelen in Beijing 2022.

Luister en laat je inspireren door deze bijzondere vrouw!

#avontuur #avontuurlijkevrouwen #podcast #barbaravanbergen #podcast #inspiratie #zitski #paralympics #paralympian #positiviteit

Instagram @ avontuurlijkevrouwen

Volg het avontuur!Krijg een berichtje in je inbox bij iedere nieuwe podcast.