Dé Nederlandse inspiratiepodcast voor vrouwen die avontuurlijker willen leven!

Cart

Press Enter / Return to begin your search.

Inspiratie voor de avontuurlijke wandelaars

1. Oostenrijk
Oostenrijk is dit jaar misschien wel dé wandelbestemming bij uitstek. Van veel mensen om mij heen hoor ik nu (ineens) dat ze naar Oostenrijk gaan en dat ze onwijs enthousiast terug komen. Het leuke aan Oostenrijk vind ik dat je er een combinatie vindt van gemoedelijkheid, kneuterigheid en veelal uitdagende wandelpaden, zoals de Berliner Höhenweg. Ook kun je overal korte wandelingen maken en liggen berghutten vaak binnen het bereik van een kabelbaan, dus bergwandelen is hier voor elk niveau weggelegd.

2. Wales
Langs de gehele kustlijn van Wales loop het in 2012 gecreeërde Wales Coastal Path. Dit is de eerste ononderbroken route ter wereld langs een nationale kustlijn en maar liefst 1400 KM lang. Dit geeft aan dat wandelen in Wales serieus genomen wordt en dat je hier op de juist plek bent voor een lange afstandsandwandeling. Tijdens je wandelvakantie in Wales vind je veelal goed gemarkeerde nationale paden voor een aantal van de meest bijzondere wandelingen van het Verenigd Koninkrijk. 

3. Zweden
Of je nu in het zuidelijke deel van Zweden bent of in het noordelijke en wat meer arctische deel, je vindt ook hier overal fijne wandelpaden, vaak gemarkeerd door een oranje stip op een boom. Wandelen in Zweden staat voor rust, bossen, meren en fijne uitzichten. Zelden is het hier overmatig druk en met een beetje geluk kom je onderweg elanden of rendieren tegen!

4. Slowakije
Een bestemming die mij in het verleden enorm verrast heeft was Slowakije. Hier liep ik een aantal dagen door het Tatra gebergte en ik verbaasde me over de schoonheid van het landschap, maar was ook aangenaam verrast door de vriendelijkheid van de lokale bevolking. Alhoewel wandelen onder de locals populair is, kwam ik destijds maar weinig buitenlanders tegen. Een absolute aanrader dus!

5. Spanje
Als je in het juiste seizoen naar de juiste plek gaat, kun je in Spanje echt enorm genieten van grote landschappelijke schoonheden. Denk bijvoorbeeld aan de met sneeuw bedekte toppen van de Pyreneeën, de vulkanen van het Canarische Eiland La Palma of de hoge bergen van Picos de Europa. Check per gebied wel wanneer het hier het aangenaamst toeven is, want in de zomer kan het, zoals je waarschijnlijk ook van Spanje verwacht, qua temperatuur aardig oplopen.

6. Slovenië
Een bestemming die mij enorm verrast heeft een aantal jaar geleden was Slovenië. Ik reisde hier naartoe in de herfst en ik had geluk: het was nog relatief zonnig en warm. Je kunt in de Julische Alpen prachtige dagtochten maken, maar bijvoorbeeld ook een deel van de Alpe Adria Trail doen, die je door de Soca Valley naar de wijngaarden rondom Brda voert.

7. IJsland
Schuw je de kou niet, ga dan naar IJsland. Hier vind je onherbergzame gebieden waar je prachtig kunt wandelen tussen vulkanen, ijsvlaktes, geisers en lavavelden. Vanwege zijn noordelijke ligging is het hier het hele jaar relatief koel en de IJslandse wind is berucht om zijn hevigheid. Toch is IJsland wat mij betreft echt een bestemming die je als wandelaar eens moet bezoeken, al is het maar om te voet een ijskoude gletsjerrivier door te steken.

8. Griekenland
Wist je dat je in het noorden van Griekenland echt prachtig kunt lopen? Het gebied rondom Mount Olympus, de hoogste berg van Griekenland, heeft een uitgebreid netwerk van wandelpaden en berghutten en je waant je hier in een compleet andere wereld dan wanneer je op één van de Griekse eilanden bent. De tweedaagse beklimming van Mount Olympus inclusief overnachting in een berghut is een aanrader! De onontdekte streek Pilion, net iets zuidelijker, is ook een aanrader voor wandelingen door de nog niet platgetreden heuvels.

9. Duitsland
Lekker dichtbij en toch avontuurlijk: Duitsland is al sinds lange tijd één van mijn favoriete wandelbestemmingen binnen Europa. Je hebt er niet alleen heel veel lange afstandspaden (denk bijvoorbeeld aan de Eifelsteig en de Schluchtensteig) maar ook zijn er in nagenoeg elk dorp wel lokale wandelingen die je kunt maken. Mooie plekken om te wandelen zijn het Sauerland, het Zwarte Woud, de Harz en uiteraard de Eifel.

10. Schotland
En last but not least Schotland. Ook zo’n plek waar je wat mij betreft echt een keer gewandeld moet hebben. Ik ging er in het voorjaar naartoe om de midgets te vermijden en dat ging prima, alleen op de top van de Ben Nevis lag nog teveel sneeuw om hem te kunnen beklimmen. De glens die ik bezocht waren echter nog heerlijk rustig en op de paden kwam ik veelal niemand tegen. Ik hoop de Schotse Hooglanden in de toekomst zeker nog vaker te mogen bezoeken.

Waar zou jij graag nog eens wandelen in Europa?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *